Mjukvaruplattformen BrightAnalytics flyttar till Nederländerna

TRENDS – Fintech-företaget har vuxit ur startfasen och börjar sin internationella tillväxt i Nederländerna.

Västflandriska BrightAnalytics mjukvaruplattform kopplar samman företagets finansiella data med verksamhetsdata. Fintech-företaget har vuxit ur startfasen och börjar sin internationella tillväxt i Nederländerna. “Fram till början av det här året väntade vi bara på att vår telefon skulle ringa.”

Medan de flesta unga teknikföretag tar flera år innan de blir lönsamma, var BrightAnalytics, som grundades 2014, omedelbart självförsörjande. Medan många entreprenörer i uppstartsfasen anlitar vägledning från acceleratorer, klarar sig de tre grundarna av fintechföretaget själva. Medan majoriteten av nystartade företag söker upp varandra och etablerar sig i storstäderna, verkar BrightAnalytics från Hooglede, inte långt från Roeselare.

“Finansiella och operativa data blir alltmer konvergerande. Det är bättre att hantera dem tillsammans.”
Jürgen Ingels, Ordförande BrightAnalytics

BrightAnalytics är på väg mot en omsättning på 2 miljoner euro i år, men är bara i början av sin internationalisering. “Fram till början av det här året väntade vi bara på att telefonen skulle ringa. Kunderna tog in nya kunder”, säger Merijn Demuynck. “Startfasen ligger bakom oss, vi går nu in i tillväxtfasen.”

BrightAnalytics flyttar därför utomlands. Nederländerna är det första stoppet. “Vi hade redan nederländska kunder, men de hade blåst in av en slump”, säger Bogaert. “Nu blir det en riktig lansering. Vi kommer att vara proaktiva på marknaden.”

Fortsätt läsa? Du hittar hela artikeln här.

 

Källa: Tidningen Trends, 19/09/2019