Tech pioneer Jürgen Ingels invests in BrightAnalytics

SmartFin, Jürgen Ingels och Stefan Dierckx investeringsfond, investerar i BrightAnalytics.

SmartFin, Jürgen Ingels och Stefan Dierckx investeringsfond, investerar i BrightAnalytics. Det belgiska nystartade företaget använder visuell programvara för att möjliggöra komplex finansiell rapportering i realtid. Denna investering, och framför allt SmartFins erfarenhet, öppnar dörrarna för en stark tillväxt.

Pressmeddelande

Hooglede / Sint-Katelijne-Waver – 04 oktober 2017.
Jürgen Ingels har hittat sin senaste ögonsten. Med sin investeringsfond Minos Capital blir han aktieägare i BrightAnalytics. Genom Minos Capital har grundaren av Clear2Pay och SmartFin Capital tidigare investerat i bland annat Silverfin. Det västflandriska BrightAnalytics översätter finansiella och operativa siffror till visuell och lättillgänglig information i realtid. ”BrightAnalytics sammanför all data från ett företags ERP-paket med all bokföringsdata. Analysen är omedelbar och användarvänlig. Detta ger chefer, styrelseledamöter eller till och med anställda rätt insikter för att fatta de bästa besluten när som helst”, förklarar Olivier Seynhaeve, en av BrightAnalytics tre grundare.

Smarta pengar

BrightAnalytics har varit lönsamt sedan det första året, vilket är ganska anmärkningsvärt för ett teknikföretag. ”Kapitaltillskottet från SmartFin är smarta pengar”, tillägger delägaren Merijn Demuynck. ”Efter tre års utveckling ligger vår produkt på toppnivå. Nu måste vi erövra marknadsandelar i Belgien och Europa. Erfarenheten, kontakterna och råden från en IKT-guru som Jürgen Ingels är av enormt värde när vi gör detta.”

Ökande betydelse av rapportering

Valet av BrightAnalytics ligger helt i linje med SmartFins och Jürgen Ingels fintech-strategi. Investeringen kommer efter tidigare samarbeten mellan SmartFin och BrightAnalytics. ”Rapportering i realtid i finansiella organisationer eller komplexa affärsstrukturer blir allt viktigare. BrightAnalytics gör siffrorna transparenta och skapar en överblick i realtid. Den direkta analysen av operativa och finansiella siffror är avgörande för strategiska beslut”, säger Ingels, som utsågs till Årets IKT-person 2015.

Mervärde

”Vårt mål är att erövra marknadsandelar i Belgien och Europa. Erfarenheten, kontakterna och råden från en IKT-guru som Jürgen Ingels är av enormt värde i detta sammanhang.”
Merijn Demuynck, medgrundare

BrightAnalytics fokuserar på alla sektorer och branscher. ”Ju mer komplex företagsstrukturen är, desto större är BrightAnalytics mervärde”, säger medgrundaren Lode Bogaert. Plattformen har en bred belgisk kundportfölj – från HR-tjänster till byggföretag och investeringsfonder – och har även inledande kunder i Nederländerna, Tyskland och Irland. I år kommer milstolpen 1 miljon euro i omsättning att nås. Kapitaltillskottet går hand i hand med en rekryteringsrunda; under året söker BrightAnalytics tre mjukvaruutvecklare för att förstärka teamet.

Om BrightAnalytics

BrightAnalytics är ett belgiskt nystartat företag från Hooglede. Med mjukvara som tjänst kombinerar plattformen alla företagets finansiella och operativa data i realtid till en tillgänglig och visuell instrumentpanel för snabbare och mer välgrundade strategiska beslut. Företaget grundades 2014 och har idag 7 anställda och en omsättning på 1 miljon euro med kunder i Belgien, Nederländerna, Tyskland och Irland.

http://www.brightanalytics.se

Om Minos Capital

Minos Capital är ett investeringsbolag som hjälper unga teknikföretag att växa i Europa. Minos Capital investerar mycket tidigt i pre-seed- och seed-finansieringsrundor för företag inom sektorerna finansiell teknik, cleantech, mjukvara och big data. Bland portföljföretagen finns Projective, Qpinch och Silverfin. Minos Capital grundades 2012 av Jürgen Ingels (f.d. Clear2Pay, SmartFin Capital, B-Hive) och Stefan Dierckx (Projective).

www.minoscapital.eu