BrightAnalytics firar femårsjubileum med öppnandet av det holländska kontoret

VOKA – Eftersom många nederländska kunder knackade på dörren beslöt partnerna att öppna ett kontor i Rotterdam.

Att kunna ta del av de senaste finansiella och operativa siffrorna på ett ögonblick är mycket användbart för ekonomichefer, vd:ar och andra intressenter i ett företag. Det är en av anledningarna till BrightAnalytics expansion, som utvecklat en mjukvaruplattform för detta ändamål. Eftersom många nederländska kunder knackade på dörren beslutade partnerna Lode Bogaert, Merijn Demuynck och Olivier Seynhaeve att öppna ett kontor i Rotterdam.

”Vi vill fortsätta att tala marknadens språk.”
Lode Bogaert, Merijn Demuynck & Olivier Seynhaeve, grundare

De tre partnerna har alla ett yrkesmässigt förflutet på Accent Jobs, där de spontant kände av entreprenörskap. För sju år sedan tog de steget. ”Vi arbetade först som konsulter i två år”, förtydligar Lode Bogaert. ”Det gav oss en chans att få en känsla för marknaden och veta vad som hände. Vi märkte att det fanns en stor efterfrågan bland medelstora företag på en effektiv plattform för managementrapportering. År 2014 lanserade vi exakt detta under namnet BrightAnalytics.

Styrning av företagsresultat

Fullträff, som det visade sig. ”Med vår lösning riktar vi oss egentligen inte till affärsanalytiker, som arbetar med business intelligence-verktyg för ad hoc-rapportering. Vårt system lämpar sig i första hand för ’corporate performance management’, med vilket vi betjänar slutanvändare (vd:ar, ekonomichefer, filialchefer osv.). Det är en mycket användarvänlig plattform, utan komplexitet, som faktiskt kan konsulteras av vem som helst med viss behörighet och som lämpar sig väl för att kontrollera i vilken utsträckning ett företag uppnår sina KPI:er”, tillägger Merijn Demuynck.

Fortsätt läsa? Det kan du göra här.

 

Källa: Voka Entrepreneurs, 2019-10-30.