Våra medarbetare ser effekten av beslut. Detta gör dem mer delaktiga.

-Vanessa Wouters, Finance Manager
Synergie_Belgium_Testimonial_BrightAnalytics
"BrightAnalytics ger oss insikt i vår avkastning och kostnadskontroll när som helst."
- Vanessa Wouters, Finance Manager

Moduler i bruk

Mer engagemang genom tillgänglig rapportering

Från små och medelstora företag till stor aktör: HR-tjänsteleverantören Synergie är helt i flödet. För att hålla tillväxten hanterbar uppstod behovet av enklare och effektivare affärsprocesser. Fram till för några år sedan behandlades alla ekonomiska siffror och rapporter manuellt. Införandet av BrightAnalytics innebär att alla medarbetare, förutom ledningen, nu när som helst har insyn i resultatet. På så sätt kan de omedelbart se effekten av ett beslut, vilket kraftigt ökar deras engagemang.

På ungefär 10 år har Synergie Belgiums omsättning ökat från 86 till 277 miljoner euro, med cirka 400 fast anställda fördelade på 85 kontor i Belgien. ”Under de senaste åren har vi förändrats från ett SME till en stor aktör. Enkla processer och snabb rapportering är viktigare än någonsin”, säger projektledare IT Filip Steyaert.

Adjö manuellt arbete

Synergies ledningsgrupp valde BrightAnalytics som sitt finansiella verktyg för ett antal år sedan. ”Kvartalssiffror, prognoser, budgetar: allt finns där. Vi har insyn i vår avkastning och kostnadskontroll när som helst, även i jämförelse med tidigare år eller kvartal. Oavsett om det är på hög nivå eller i detalj kan vi zooma in på specifika objekt med ett enda klick.”

Det var dock inte alltid så. Ekonomichef Vanessa Wouters vet vad hon pratar om: ”Självklart hade vi också de siffrorna i det gamla systemet, men då var jag tvungen att förbereda och exportera allt manuellt. Nu har cheferna själva tillgång till alla rapporter när som helst, och de kan göra det både på nationell nivå och per region, kontor eller för en specifik kund. Det sparar mycket frågor, mail och tid.”

Se effekten omedelbart

BrightAnalytics gör mycket mer än att bara förse ledningen med insiktsfulla siffror. Sedan förra året har även distriktschefer, kontorschefer och alla konsulter på kontoren tillgång till verksamhetsrapporteringen. Dagliga aktiviteter jämförs med mål och budgetar och du kan välja att göra detta per år, per kvartal eller per månad.

– Det gör att kontorschefen kan arbeta med teamet och regionchefen i sin tur med kontorscheferna, säger Filip. ”Våra medarbetare ser nu effekterna av beslut. Detta gör dem mer delaktiga, kostnadsmedvetna och ansvarsfulla. De kan fokusera bättre och arbeta mer resultatorienterat. BrightAnalytics ger det mervärdet.”

Snabb respons på förändringar

Om något i rapporteringen visar sig vara mindre genomförbart för den ena eller andra avdelningen kommer BrightAnalytics snabbt med en lösning, enligt Filip. ”Vi samarbetar bra. Specialisterna på BrightAnalytics har erfarenhet av branschen, det är tydligt. Dessutom kan de sitt verktyg mycket väl. Justeringar görs på nolltid. Det finns ingen anledning att vänta i veckor. Tillsammans med BrightAnalytics, vi kan därför reagera mycket snabbt på förändringar i vår sektor”, avslutar Filip.

Nyfiken på vad BrightAnalytics kan göra för dig?

logo flower

Fördelarna med BrightAnalytics enligt Synergie:

  • Alla har tillgång till resultaten när som helst
  • Enkel och snabb rapportering
  • Zooma in på specifika objekt med ett klick
  • Applicera filter enkelt och effektivt
  • Alla ser direkt effekten av beslut