Som CFO upplever jag BrightAnalytics som en enda stor lekplats.

-Niels Zutterman, Ekonomichef
"Jag är övertygad om att den här plattformen har ett mervärde inom varje sektor."
- Niels Zutterman, Ekonomichef

Moduler i bruk

Slutsatser med några klick

Bemanningsbyrån Absolute Jobs hanterar finansiella och operativa KPI:er och resultat i realtid i BrightAnalytics, och tillhandahåller anpassade åtkomsträttigheter för varje anställd eller aktieägare. CFO Niels Zutterman: “Tack vare den direkta insikten kan vi göra justeringar snabbare och vi kan växa på ett mycket bättre kontrollerat sätt. Resultaten är tillgängliga när som helst, både på en övergripande och detaljerad nivå.”

Utmaningen

Vi går den extra milen. Med denna slogan letar bemanningsföretaget Absolute Jobs efter rätt profiler för företag inom olika sektorer, även över gränsen. Ungefär hälften av de lediga tjänsterna tillsätts av utländsk arbetskraft.

“Idag har Absolute Jobs 10 kontor i Flandern och ytterligare avdelningar i Portugal, Rumänien och Polen. Vi växer med 30 till 40 procent årligen”, säger CFO Niels Zutterman. Tillväxten, de olika kontoren, de många nationaliteterna och den breda kundportföljen ger många utmaningar för verksamheten. “Vi hade letat efter en stark plattform för ledningsrapportering under en tid.”

Tillvägagångssättet

Absolute Jobs var redan bekant med teamet och en systerprodukt till BrightAnalytics: ERP-paketet BrightStaffing. “Lode och Olivier från BrightAnalytics hade en mycket god känsla för vilken typ av ledningsplattform vi behövde som bemanningsföretag. Det skapar förtroende”, minns finanschef Niels Zutterman.

Konsekvensen? BrightAnalytics-plattformen implementerades inom en månad och instrumentpanelerna anpassades till de specifika kraven. “Gubbarna på BrightAnalytics vet helt klart vad de gör, vi vet vad vi vill. Det gör skillnad, för vi hamnade lätt på samma våglängd.”

Resultaten

Sedan 2016 har Absolute Jobs noggrant bevakat sina finansiella och operativa siffror med BrightAnalytics “Särskilt den operativa dashboarden är mycket värdefull för oss. Vi gör länken till HR, ekonomidelen etc. Alla har alltid rätt information för att bedöma situationer och fatta välgrundade beslut – på alla nivåer. Och som finanschef är det förstås en stor lekplats för mig där jag kan släppa ut håret, ler Zutterman.

Aktieägarna har även tillgång till rapporteringen. “Vid bolagsstämmor visar vi främst ekonomiska rapporter och går regelbundet över till operativa siffror. På så sätt gör vi resultatet mer påtagligt och skapar en mer känsla av den dagliga verksamheten i vårt företag.” Dessutom kan resultat inte (av misstag) ändras eller raderas.

Att plattformen gjorde avtryck under bolagsstämman framgår av intresset. På begäran av några aktieägare med bakgrund inom byggsektorn anordnade finanschefen själv en presentation. “För att visa hur vi arbetar med BrightAnalytics. Jag är övertygad om att den här plattformen har ett mervärde inom varje sektor.”

Resultaten

Antalet produktiva timmar, registreringar, anställningsintervjuer eller rekryteringar: sedan implementeringen av BrightAnalytics kopplar Absolute Jobs enkelt sina verksamhetssiffror till de ekonomiska resultaten. “Det är det bästa sättet att göra snabba och målinriktade anpassningar. Om det till exempel blir en märkbar nedgång i resultatet kan vi erbjuda en modifierad utbildning för en anställd. Tack vare den tydliga rapporteringen är vi alltid på bollen.”

Dessutom är plattformen inte en avgränsad historia. Absolute Jobs sitter för närvarande ner med BrightAnalytics för att ytterligare finjustera systemet. En av tilläggsjusteringarna är en koppling till lönekostnaderna från socialbyrån. “Det skulle tillåta oss att redan beräkna våra bruttomarginaler på nivån för den tillfälliga anställda”, förklarar Niels Zutterman. “Vi vet att det inte är så lätt, men BrightAnalytics är fullt engagerade i att få det att hända. Vi uppskattar det verkligen.”

logo flower

Fördelarna med BrightAnalytics enligt Absolute Jobs:

  • Automatisk synkronisering av data
  • Mer överblick för kontrollerad tillväxt
  • Direkt insikt för välgrundade beslut
  • Alla finansiella och operativa data i realtid
  • Åtkomsträttigheter anpassade till de anställda

Är du nyfiken på vad BrightAnalytics kan betyda?