Obehagliga överraskningar? Vi ger dem ingen chans! Vi ser alltid framåt utifrån aktuella siffror.

-Niels Zutterman, Ekonomichef
"Vi vet var vi står varje månad och kan agera snabbt."
- Niels Zutterman, Ekonomichef

Moduler i bruk

Växer på ett kontrollerat sätt, utan överraskningar

Outsourcing av teknisk personal är en blomstrande verksamhet. Maxicon växte snabbt, väldigt snabbt. Detta gjorde att analysera siffrorna blev ganska komplicerat. Så ledningen letade efter ett sätt att växa på ett mer kontrollerat sätt, med aktuella siffror och tydliga analyser. Sedan integrationen av BrightAnalytics har de alltid rätt data för att justera sin affärsverksamhet vid behov.

Utmaningen

Sedan 2015 har Maxicon levererat tekniska profiler för outsourcing. Förutom teknisk personal finns även specialister inom IKT, detaljhandel, ingenjörsteknik och drönarteknik tillgängliga. Maxicon lyckas hitta de profiler som är knappa på arbetsmarknaden. Den starka tillväxten visar sig till stor belåtenhet för kunderna.

Med över 150 anställda och en stor grupp underleverantörer är organisationen på Maxicon en bedrift. På grund av framgången med outsourcingaktiviteterna blev övervakningen och analysen av företagsdata komplex.

Där ett litet företag håller koll på siffrorna med en extern revisor och ett stort företag har full intern service, var Maxicon någonstans mittemellan. De hittade en lösning i BrightAnalytics. Både för ekonomisk rapportering och verksamhetsoptimering.

Tillvägagångssättet

Till exempel kom en ny medlem i B-Bright-familjen till Maxicon eftersom outsourcingspecialisten redan arbetade med BrightStaffing, med framgång. “Så vi visste att BrightAnalytics skulle leverera vad de lovar, på ett tillgängligt sätt”, säger VD Emmanuel Bekaert. “Som företagsledare utan ekonomisk kunskap använder jag instrumentpanelen intuitivt.”

Uppstarten gick utan problem. Maxicon lät anpassa systemet efter deras preferenser, med valfria bilder och specifika önskemål om databehandling. ”Stöd behövs sällan. BrightAnalytics fungerar smidigt.”

Resultaten

Tack vare BrightAnalytics har Maxicon fingret på pulsen hela tiden. De ekonomiska rapporterna är alltid uppdaterade. Dessutom jämför de enkelt detaljerade siffror, såsom andelen underleverantörer och egen personal eller skillnaderna mellan affärsenheter.

Emmanuel Bekaert: ”Inom vår bransch är det en stor utmaning att hitta bra arbetstagare. Att rekrytera kunder och lediga tjänster går nästan automatiskt, tillströmningen är svårare. Att automatisera vår rapportering ger mer tid och energi att fokusera på. Inga överraskningar efteråt.”

Resultaten

BrightAnalytics har stöttat Maxicons tillväxtbana. “Som ett nystartat företag tappar man snabbt koll på årsresultat genom en extern revisor”, säger Niels Zutterman, finansdirektör. “Nu vet vi var vi står varje månad och vi kan agera snabbare. Jag rekommenderar det till alla företag.”

logo flower

Fördelarna med BrightAnalytics enligt Maxicon:

  • Justera mål baserat på prognoser
  • Begränsning av risker tack vare uppdaterad data
  • Dashboard anpassad för företag och användare

Nyfiken på vad BrightAnalytics kan göra för dig?