"Vi måste vara helt säkra på att företaget vi arbetar med håller allting uppdaterat och korrekt. Det är precis vad BrightAnalytics erbjuder oss."

-Erik Rothman, Deputy CFO
OpenInfra_Erik_bewerkt
"BrightAnalytics håller exakt vad de lovar, både när det gäller kundsupport och kärnan av systemet."
- Erik Rothman, Deputy CFO

Integrationer i bruk

Moduler i bruk

Intuitionens kraft

Open Infra stärker sin tillväxt med BrightAnalytics

Sverigebaserade Open Infra, som specialiserat sig på att installera och driva fibernät i Sverige, Tyskland, Storbritannien och USA, såg att deras stadiga tillväxt hämmades av mycket manuellt och tidskrävande arbete inom ekonomi. Tack vare den mycket intuitiva BrightAnalytics-plattformen kan fiberjätten fortsätta sin tillväxt med förtroende för data, rapporter och konsolidering. Biträdande ekonomichef Erik Rothman förklarar varför. 

Open Infra, som grundades 2008 i närheten av Sveriges huvudstad Stockholm, bygger, förvaltar och utvecklar fiberinfrastruktur för hushåll, företag och kommuner i Sverige, Tyskland, Storbritannien och USA. Företaget växer i snabb takt och är idag den tredje största aktören i Sverige. Som ofta är fallet med snabbväxande företag följer användningen av deras finansieringsverktyg samma tillväxttakt. Erik Rothman, biträdande ekonomichef: ”I dag har vi 25 företag i vår portfölj som använder fyra olika redovisningssystem: Fortnox, Datev, Xero och Quickbooks. När det gäller att konsolidera och rapportera alla dessa olika datamängder har vi tidigare arbetat i Excel. Det innebar mycket manuellt arbete och många risker, och vi har inte råd med felmarginaler.”

Känn dig säker

När Open Infra växte ur excel gick man på jakt efter en strategisk partner för att göra övergången till en hållbar och automatiserad lösning för konsolidering och rapportering. Rothman: ”I februari 2022 tog vi kontakt med BrightAnalytics kontor i Sverige. Lucas Carette förklarade för oss möjligheterna med BrightAnalytics och en månad senare undertecknade vi avtalet. Kort därefter var alla våra redovisningspaket integrerade i BrightAnalytics plattform.” Detta skulle ha varit en hel del arbete att göra, eftersom många transaktioner mellan företag måste kartläggas. ”Lyckligtvis gjordes det mesta av detta arbete av BrightAnalytics och jag kunde enkelt dubbelkolla allt för att känna mig trygg.” Open Infra använder främst modulerna för rapportering och kassaflöde: relativt okomplicerat, vilket innebär att Rothman nu känner sig tillräckligt bekväm för att även låta sina kollegor från redovisningen börja använda systemet. Målet är att få exakta månatliga konsolideringsrapporter.

Det viktigaste för Open Infra är den ”sinnesfrid” som BrightAnalytics erbjuder. Eller som Rothman säger: ”Vi behöver absolut säkerhet om att det företag vi arbetar med håller allting uppdaterat och korrekt. Det är precis vad BrightAnalytics erbjuder oss. I vårt konsolideringsarbete har vi en nollfelsstrategi.”

När systemet nu är helt igång tar Rothman en första titt tillbaka på det. ”Jag ser tre viktiga skäl att använda BrightAnalytics”, förklarar han. ”För det första är plattformen mycket intuitiv. För det andra är det mycket lätt att borra ner, ända till de underliggande fakturorna. Och för det tredje är systemet perfekt när det gäller att kartlägga och konsolidera transaktioner mellan företag.”

Årsredovisning

Nästa steg som Open Infra kommer att ta med BrightAnalytics-plattformen är årsredovisningen. ”Jag ser verkligen fram emot att använda BrightAnalytics för att hjälpa oss att skapa vår årsrapport”, säger Rothman. Årsredovisningen är i svenska kronor, men som Erik förklarar hanteras olika valutor enkelt i plattformen. 

Rothman är mycket nöjd med BrightAnalytics, både när det gäller kundsupport och kärnan av systemet. ”En vän till mig arbetar på Fastum, ett fastighetsbolag, och jag berättade för honom om BrightAnalytics. Tydligen måste min entusiasm ha varit inspirerande, för Fastum började också använda BrightAnalytics.”

logo flower

Fördelarna med BrightAnalytics enligt Open Infra:

  • Exakt och alltid uppdaterad
  • Tillförlitlig
  • Mycket intuitiv och användarvänlig
  • Snabb implementering
  • Kan anslutas till alla system

Undrar du vad BrightAnalytics kan göra för dig?

Open infra logo

Om Open Infra

Svenska Open Infra bygger, förvaltar och utvecklar fiberinfrastruktur för hushåll, företag och kommuner. Med en omsättning på cirka 100 miljoner kronor är de idag den tredje största aktören i Sverige. Företaget har 25 juridiska enheter belägna i Sverige, Tyskland, Storbritannien och USA.