Vi kan nu till och med ta ut arbetskostnader per plats. Det var aldrig möjligt tidigare, för i Excel fanns det inget stöd.

-Bieke Labeeuw, Finance Manager
"Vi förlorar inte tid på att samla in siffror utan kan sätta igång direkt. Det är i slutändan det som intresserar aktieägarna."
- Bieke Labeeuw, Finance Manager

Integrationer i bruk

Moduler i bruk

Sajtrapportering? Det behöver inte vara svårt.

När BrightAnalytics kontaktade Isocab Construct var det precis vid den perfekta tidpunkten: företaget som specialiserat sig på isotermiska konstruktioner letade efter ett mer effektivt sätt att rapportera. Och speciellt för uppföljningen av deras gårdar. BrightAnalytics lyckades göra kopplingen till företagets ERP-paket och Venedigs bokföringspaket.

“Vi har arbetat med BrightAnalytics sedan 2021”, börjar Bieke. “Jag måste vara ärlig och säga att det beror på att de själva kontaktade oss (skratt). De har fina referenser, så jag fick upp ögonen för dem. Eftersom BrightAnalytics är personligt anpassat får varje företag naturligtvis vad det specifikt behöver från det. Men när vi fick en onlinedemo såg jag direkt fördelarna för vår verksamhet. På den tiden letade vi efter ett bättre sätt att rapportera, inte så mycket för den månatliga totala rapporteringen, utan särskilt för vår projektrapportering per plats. Kunderna jag kontaktade bekräftade för mig att de var starka i detta.”

Playstation för finansiella talanger

Särskilt aktieägarna tyckte att möjligheten att göra projektrapportering var en avgörande faktor vid valet av BrightAnalytics, men Bieke var också mycket entusiastisk över sin roll som ekonomichef. “Jag såg direkt att jag hade att göra här med Playstation i min bransch”, säger hon. ”Allt är vackert presenterat, det är användarvänligt och jag kan forma vår interna rapportering efter min smak, precis som vi brukade göra i Excel. Fantastisk leksak för någon i mitt yrke. När vi berättade för BrightAnalytics vad vi ville få ut ur systemet, sa de omedelbart till oss att detta verkligen var genomförbart.”

Anslutning till andra paket

För att finjustera den operativa rapporteringen av viktiga nyckeltal per plats var BrightAnalytics tvungna att upprätta en koppling till Lean Interactions, ERP-programmet för Isocab Construct och Venedigs bokföringspaket. Det fungerade utan större ansträngning. “Att göra efterföljande beräkningar per plats brukade vara extremt svårt”, förklarar Bieke. ”Vi var tvungna att exportera tre Excel från vårt redovisningsprogram och försöka beräkna resultatet för en plats därifrån. Ett jäkla jobb, där vi förlorade mycket tid på att få all data från systemet per projekt. Dessutom var vi alltid tvungna att fråga oss själva om allt var rätt, eftersom risken för fel var stor. Idag flödar data enkelt från Lean Interactions och Venedig till programvaran BrightAnalytics.”

Detta sparar företaget enormt mycket tid. – Vi förlorar inte tid på att samla in siffror, utan kan direkt sätta igång och dra slutsatser. Det är i slutändan det som intresserar aktieägarna”, förklarar Bieke. ”Dessutom kan vi enkelt klicka oss fram till detaljerna, även ner till nivån på försäljnings- eller inköpsfakturan. Vår chef gör nu också snabbsökningar i systemet och en del projektledare har till och med insyn i sina egna projekt, så att de kan övervaka dem bättre.”

Projektberäkning i detalj

Isocab Construct arbetar också med Geodynamik, ett program som registrerar arbetstiden för sina anställda. Eftersom BrightAnalytics också är kopplat till detta paket görs nu projektberäkningen in i minsta detalj. ”I räkenskaperna ser jag bara de totala kostnaderna för våra arbetare och anställda. Tack vare kopplingen till BrightAnalytics kan vi nu debitera arbetskostnaderna per plats. Det har vi aldrig gjort förut, i Excel fanns det ingen funktion. Dessutom visar BrightAnalytics också automatiskt de extra ansvariga posterna för beståndet och de fakturor som ska tas emot per projekt.”

Självutveckling

I framtiden vill Bieke upptäcka plattformens alla möjligheter ännu mer. “För tillfället tar jag bort de uppenbara sakerna ur det, men jag kan göra mycket mer med det. Jag har inte tid att optimera det ytterligare. Jag kommer att prioritera det snart. Jag gillar det: det finns fortfarande möjligheter. Och om vi vill programmera specifika saker är det möjligt.”

Samtidigt blir hon själv uppringd av företag som funderar på att arbeta med BrightAnalytics. ”Nästa vecka har jag till och med ett möte med ett byggföretag som vill diskutera det. Kanske lär jag mig något av det själv och upptäcker nya möjligheter”, avslutar hon entusiastiskt.

logo flower

Fördelarna med BrightAnalytics enligt Isocab Construct:

  • Enkel sajtuppföljning
  • Klickbar in i minsta detalj
  • Enorma tidsbesparingar: siffror kan analyseras omedelbart
  • Risken för fel reduceras till ett minimum
  • Många möjligheter
  • Mycket kapabla programmerare
  • Trevligt samarbete och smidig kommunikation

Nyfiken på vad BrightAnalytics kan göra för dig?

Isocab Construct_logo

Om Isocab Construct

Västflamländska Isocab Construct lyckades bli referensen inom – som namnet antyder – isotermiska konstruktioner och dörrar, konditionerade höghus samt tak- och fasadbeklädnad. Direkt eller som underleverantör till byggföretag inom industribyggande. Kvalitet, innovation och utmärkt service är av största vikt för dem. Detta är en av anledningarna till att de anser att det är viktigt att noggrant kunna övervaka varje webbplats. Och det tar BrightAnalytics hand om.