Affärsanalys som en iPad

Det nystartade företaget B-Bright lanserar sin egen programvara för små och medelstora företag.

“Ska vi göra något tillsammans?” Det var den frågan som var utgångspunkten för B-Bright för över två år sedan.

“Ska vi göra något tillsammans?” Det var den frågan som var utgångspunkten för B-Bright för över två år sedan. Det nystartade mjukvaruföretaget i Pittem, som drivs av tre tidigare kollegor, har nu fyra anställda och vill så snabbt som möjligt nå en omsättning på en miljon euro.

“Det finns tusentals paket för rapportering, men ingen enda plattform kombinerar verksamhets- eller ekonomirapporter med data från CRM-systemet eller bokföringspaketet på ett användarvänligt sätt.”
Olivier Seynhaeve, medgrundare

Merijn Demuynck (32), Lode Bogaert (31) och Olivier Seynhaeve (32) var fortfarande kollegor på Accent Interim för två år sedan. Merijn och Olivier växte upp där som mjukvaruutvecklare och Lode som affärsanalytiker och finansanalytiker. Tills det började klia. Ingen av oss hade som mål att starta ett eget företag, men på Accent uppmuntras man att agera”, säger Lode. B-Bright föddes, även om det inte fanns någon affärsplan, utan bara en övertygelse om att de tre hade kunskapen att göra något av det.

Till en början erbjöd B-Bright konsulttjänster och webbutveckling, men så småningom upptäckte de en lucka på marknaden. “Det finns tusentals paket för rapportering, men ingen enda plattform kombinerar verksamhets- eller ekonomirapporter med data från CRM-systemet eller bokföringspaketet på ett användarvänligt sätt.” BrightAnalytics föddes. Användarvänlighet och kraftfulla analyser är viktiga faktorer. “Det är svårt att förklara exakt vad vi gör. Jag brukar jämföra den med en iPad. Om du beskriver den blir många förvånade, tills de ser den och använder den. Då blir allting tydligt. BrightAnalytics är precis som det”, säger Merijn.

BrightAnalytics ger insikt i data. Programvaran utvecklas också ständigt. “Vi styrs av marknaden. Vilka frågor och behov har våra kunder? Det är grunden för vår programvara.” Ambitionen är att så snart som möjligt nå upp till 1 miljon i omsättning.

 

Källa: Uzino / Unizo West-Vlaanderen, 25 februari 2015