Vackra grafer - jag kan se rakt igenom det. Jag tycker att det är mycket viktigare att underlaget är rätt.

-Jean-Paul Verdult, Ekonomichef
"De förstår oss, tänker med oss, är öppna för våra idéer och är, precis som vi, dynamiska. Jag gillar det sättet att arbeta."
- Jean-Paul Verdult, Ekonomichef

Moduler i bruk

Dynamiskt företag, dito rapporteringsverktyg

Med cirka 30 års affärserfarenhet – varav 20 år inom redovisning – satte Jean-Paul Verdult omedelbart ribban högt när han tillträdde sin position som CFO för Magnum Heating Group i Nederländerna. En av de första utmaningarna han tog sig an med stor entusiasm var att hitta ett dynamiskt finansiellt rapporteringsverktyg för företaget. Och det gjorde han: på BrightAnalytics.

”I min karriär har jag sett många ekonomiska och administrativa programvarupaket komma och gå”, inleder Jean-Paul. ”De säljs alltid vackert, men när man börjar jobba med dem stöter man snabbt på hinder. Vackra grafer: Jag kan se rakt igenom det. Jag tycker att det är mycket viktigare att grunden är sund. Så när vi kom i kontakt med BrightAnalytics – baserat på råd från vår aktieägare – gav jag dem en chans att få pengarna.”

Dags för automatisering

Vid den tiden hade Magnum Heating Group växt till en dynamisk organisation med flera nationella och internationella aktiebolag, ett handelsbolag och en fabrik. Behovet av ett effektivt, dynamiskt rapporteringsverktyg var stort. Detta bevisades än en gång när bolaget köptes upp av investmentbolaget Smile. ”Tills dess hade vi nöjt oss med Excel, Speedbooks och en egenbyggd rapporteringsmodell. Det räckte dock inte längre, nu när vi ville kunna se den ekonomiska data från olika vinklar och växte hela tiden. i volym och antal enheter.”

Jean-Paul ville med en bildlig knapptryckning kunna se vad som hände i hans företag. Och det bör inte begränsas till insikt i vinst, förlust, resultat och balansräkning. ”Det var dags för ett automatiserat, dynamiskt och tidseffektivt paket. Ett paket där vi enkelt kunde integrera nya företag och som vi på distans kunde övervaka hur ett företag mådde ekonomiskt, på samma sätt som vi gjorde för vårt moderbolag. Under övertagandet märkte vi att banken och aktieägaren också ställde frågor.”

Skräddarsydd likviditetsprognos

Jean-Paul hittade vad han letade efter på BrightAnalytics. ”När vi träffades och de kom för att introducera verktyget märkte jag att det inte bara var en säljare som satt mitt emot mig, utan någon med erfarenhet och kompetens. Och det är en bra grund att utgå ifrån. De visade vad som var möjligt, frågade om vad vi behövde och gick in på djupet om mina frågor.”

Under tiden har det bevisats att han gjort rätt val, säger han. ”Vi var naturligtvis tvungna att arbeta med det själva. Det finns ingen användarmanual med verktyget. BrightAnalytics motiverar oss att bara göra det, är tillgänglig när vi har frågor och tänker gärna med oss, beroende på våra behov.” På begäran av Jean-Paul gjordes således en detaljerad likviditetsprognos. ”Jag hade en gång byggt en själv i Excel. BrightAnalytics har rekonstruerat den, med utgångspunkt från data i Exact. Detta visar att de förstår oss, tänker med oss, är öppna för våra idéer och är, precis som vi, dynamiska. Jag tycker att det ett utmärkt sätt att arbeta.”

Corona konsultation

Denna likviditetsprognos framstår som ännu viktigare idag än någonsin, nu när andra regler gäller i coronatider. ”Ingen vet vad som kommer att hända, och det finns mycket osäkerhet. Allt handlar om överlevnad. Nuförtiden handlar det mycket mindre om resultatet och balansräkningen, och mycket mer om vår likviditet och våra gäldenärer. Så det är skönt att ha ett system som gör att du kan hämta den typen av data väldigt enkelt. Inte bara för oss, utan också för banken, som vill veta hur vi har det, och för våra aktieägare, som vi plötsligt har veckomöten.”

Jean-Paul tillägger att VD:n och ledningsgruppen också är mycket nöjda med BrightAnalytics ankomst. ”De ser naturligtvis på siffrorna på ett helt annat sätt än jag. De väntar inte på överskott utan vill ofta se nyckeltal, omsättningsutveckling, bruttomarginaler och så vidare. Enkelt förklarat, och med vackra bilder och grafer. Och de är också mycket nöjda med BrightAnalytics rapportverktyg.”

logo flower

Fördelarna med BrightAnalytics enligt Magnum Heating Group:

  • Dynamiskt verktyg som rör sig med ditt företag
  • Bra tidsbesparing
  • Team som tänker med och är öppna för våra idéer
  • Inte bara vacker, utan djupgående kvalitet

Undrar du vad BrightAnalytics kan betyda för dig?