Möjligheterna är enorma. Med ett klick har du en fullständig översikt över produkter, plats och så vidare.

-Tom Blommaert, VD
"Detta är det första mjukvarupaketet i min karriär som gör vad det lovar och håller sig inom budget."
- Tom Blommaert, VD

Integrationer i bruk

Moduler i bruk

Låt siffrorna tala

Med 65 anställda och en årlig omsättning på 15 miljoner euro är aluminiumföretaget Blommaert verksamt över hela världen på en unik nischmarknad: aluminium- och (rostfria) stålkonstruktioner för fartyg och flyttbara industritak. En marknad med en framtid i sig, för 2013 köpte en privat investeringsgrupp in i familjeföretaget. Siffrorna ser helt klart bra ut.

Siffrorna har presenterats i BrightAnalytics-plattformen sedan slutet av 2014. All finansiell och operativ data samlas in och visas tydligt. Även om vd Tom Blommaert, som tog över företaget efter sin far 2005, lägger stor vikt vid entreprenörskap utifrån magkänsla, ligger de statistiska analyserna också till grund för honom idag. ”I början baserar man beslut på sin fingertoppskänsla, men om man vill göra affärer professionellt och klokt måste man också titta på siffrorna. Speciellt när investerare är inblandade.”

En analys varje dag

Det går inte en dag utan att Tom konsulterar plattformen. Andra chefer och säljare har också tillgång till systemet, oavsett om det är begränsat eller ej. “Även om du inte behöver en manual, tar det alltid lite att vänja sig vid ny programvara. Men ju mer du använder det, desto bättre känner du till systemet och desto större möjligheter.” Hos Blommaert Aluminium kombineras och väljs siffror och statistik i oändlighet. Från omsättningssiffror till bruttomarginaler, från personalkostnader, lagerlager till försäkringskostnader. ”Det är väldigt flexibelt. Du väljer själv hur långt du går i detta. Dessutom kan du justera mycket själv, utan att göra fel. För det har man inte råd med med siffror.” Som sagt, enligt föraren är dataanalys fortfarande i sin linda och möjligheterna kommer att fortsätta att expandera inom en snar framtid. – Jag tror till exempel att möjligheterna är enorma för detaljhandeln. Med ett klick har du en fullständig översikt över produkter, platser och så vidare.”

En guide, inte ett kommando

Nu när bolaget har insyn i all data skulle investeringar i princip kunna planeras utifrån prognoser. Så är dock inte fallet med Blommaert Aluminium. ”Vi jobbar i en projektverksamhet. Våra månadssiffror ger inte alltid rätt bild. Vi producerar bara det som är beställt. Prognoser baserade på det förflutna är alltid relativa till oss. Mycket kan förändras på kort sikt, till exempel på grund av ny lagstiftning. Siffror är till stor hjälp, men du bör inte fokusera på dem heller.”

Undantaget inom budget

Tom lärde känna BrightAnalytics på förslag från investeringsgruppen som köpte sig in i företaget 2013. Om han skulle ta steget till dataanalys på egen hand var minst sagt tveksamt. “Anpassade paket kostar alltid mycket ansträngning, tid och pengar och kan sällan leva upp till förväntningarna i slutändan.” Lyckligtvis var BrightAnalytics undantaget. “Jag menar allvar: för mig är detta den enda programvaran som gör vad den lovar och håller sig inom budget. Jag måste fortfarande upptäcka det första felmeddelandet.”

logo flower

Fördelarna med BrightAnalytics enligt Blommaert Aluminium:

  • Alla siffror i en blick på en enda plattform
  • Du kan kombinera och välja statistik i oändlighet
  • Flexibilitet: Du kan anpassa dig, utan att göra saker fel
  • Programvaran gör vad den lovar och håller sig inom budget

Nyfiken på vad BrightAnlaytics kan göra för dig?