Få tillgång till siffrorna när du vill, utan att behöva störa finanschefen

-Mario Van Gasse, Partner Forsite
Forsite_testimonial_BrightAnalytics
"BrightAnalytics bildar ett extra lager ovanpå de befintliga mjukvarupaketen."
- Mario Van Gasse, Partner Forsite

Moduler i bruk

Hur siffror ger en starkare strategi

Som finansiell-strategisk rådgivare bistår Forsite företag bland annat med M&A och finansieringsaktiviteter. Ett praktiskt verktyg för att övervaka och analysera siffrorna är BrightAnalytics. Det är en plattform som snabbt kan sättas upp för kunder att enkelt skapa insikt i finansiell och operativ data.

Forsite ger råd och assisterar små och medelstora företag och multinationella företag i strategiska finansiella frågor och är specialiserade på M&A (uppköp och sammanslagningar). Kunderna har ofta starka tillväxtambitioner där förvärv spelar en viktig roll.

“För att säkerställa att denna tillväxt går smidigt och på ett kontrollerat sätt rekommenderar vi BrightAnalytics. Anledningen är enkel: som en paraplyrapporteringsplattform plockar den upp och bearbetar data från de olika befintliga systemen. Du behöver inte vänta tills en särskild affärssystem eller bokföringsprogram har implementerats. Du kan enkelt samla in och tolka aktuella siffror från olika källor, över innehaven i en koncern.”

Praktiska insikter

Wim Folens från Forsite har känt till BrightAnalytics sedan starten. Han var pilotanvändare av betaversionen. Som CFO på Accent letade han efter ett effektivare alternativ till Excel för att göra siffror transparenta och för att göra rapporter. “De första rötterna för BrightAnalytics växte verkligen ur praktiken. Du kan fortfarande se att: plattformen svarar mot ledningens behov, oavsett storlek eller sektor där företaget verkar.”

Mindre tidspress

För Forsite är BrightAnalytics inte bara ett rapporteringsverktyg utan också ett styrverktyg. Strax efter övertagandet är det ett idealiskt handtag för ledningen. “Manager får ett verktyg genom vilket de själva kan gräva i siffrorna med ett klick, samt vidta åtgärder i tid vid behov. De har tillgång till all data, oberoende av andra. Det ger en bra överblick och osynlig kontroll. Dessutom finns där omedelbart mindre stress för de anställda på ekonomiavdelningen: tidspressen att byta redovisningspaket eller affärssystem elimineras.”

Enkelhet för nystartade företag och multinationella företag

Wim skapade Forsite tillsammans med Mario Van Gasse och Dries Bossuyt. Deras kunder är medelstora och stora företag, men också startups som fortfarande finslipar sin organisation. Mario Van Gasse: “Ju fler olika företag, affärsenheter, bokslutsdatum och redovisningssystem, desto större mervärde har BrightAnalytics. Det sammanför stora och små system för entydig och enkel rapportering.”

Kompatibel med all mjukvara

Fallen där Forsite presenterar BrightAnalytics är olika. De har en sak gemensamt: implementeringen går alltid snabbt. Wim Folens: “Det är just för att olika redovisningssystem inte behöver migreras först. BrightAnalytics bildar ett extra lager ovanpå de befintliga mjukvarupaketen. Det hämtar korrekt, uppdaterad data från olika platser och kompilerar dem till tydliga rapporter.”

Obegränsade möjligheter

Mario Van Gasse: “Den största komplimangen till BrightAnalytics är att våra kunder fortsätter att använda plattformen.” Om företagen får ut det mesta av det beror till stor del på insatsen. “Om ett företag håller reda på allt på en detaljnivå är rapporterings- och jämförelsemöjligheterna obegränsade.”

Fokus på M&A

Med fokus på M&A vill Forsite profilera sig ännu starkare de kommande åren. “BrightAnalytics kan också vara av stort värde för våra ambitiösa kunder. Plattformen är en stark grund för dem att bygga vidare på, speciellt för företag i full expansion. Vi tror på systemet till 100 procent och ser fördelarna varje dag”, avslutar Wim och Mario.

logo flower

Fördelarna med BrightAnalytics enligt Forsite:

  • Snabbare svar vid företagsförvärv eller privata investeringar
  • Lätt att använda och tolka
  • Mindre press på anställda i en köp- och byggprocess
  • Automatisk översikt över data från olika system

Undrar du vad BrightAnalytics kan betyda för dig?