Med BrightAnalytics jämför vi företag och affärsenheter.

-Johan Buyle, Partner
"Med BrightAnalytics övervakar vi flera företag varje dag, utan att behöva öppna hundratals system."
- Johan Buyle, Partner

Moduler i bruk

Bättre analyser för bättre investeringar

Introducerar: Buysse & Partners är – som de kallar det – en investeringsbutik. På uppdrag av familjeinvesterare och entreprenörer söker och väljer de intressanta tillväxtföretag, samt följer upp dem: inte bara siffrorna utan också operativa mål.

Aktiva investerare

De som investerar sina slantar vill veta om det kommer att löna sig – vettigt. Med hjälp av BrightAnalytics håller Buysse & Partners sina investerare informerade om den dagliga verksamheten, inklusive kvartalssiffror. “Som investeringsgrupp är vi mer än bara externa långivare. Vi vill vara delaktiga inom bolagen och även uppmuntra våra egna investerare att tänka med oss. Tillsammans bildar vi ett bollplank för styrelsen och ledningen. säger Johan Buyle på Buysse & Partners. De entusiasmerar investerarna genom att ge visningar i företagen, men också genom att konsekvent göra alla siffror tillgängliga.

“Med onlineplattformen övervakar vi flera företag varje dag, utan att behöva öppna hundratals system, begära information eller exportera felbenägna Excel-tabeller. Dessutom kan vi jämföra företag eller affärsenheter”, förklarar Laurens Willems. Som investeringsförvaltare sparar han många timmar genom att använda programvaran. “Förutom att det sparar arbete är det också mycket mer aktivt och intressant. Tråkiga administrativa siffror vaknar till liv.”

Transparenta siffror för objektiva diskussioner

De sammanslagna siffrorna och data ligger till grund för Laurens, Johan och deras investerare att starta diskussioner, eller coacha vid behov. “Tillgång till objektiva, färska och korrekta siffror gör ett företag transparent. Utan dessa siffror diskuterar man saker utifrån sin magkänsla. Nu gör vi det med de nakna siffrorna som guide. Och även om alla tolkar dem utifrån sin egen utgångspunkt – det är det roliga med att investera – är det den bästa grunden att fortsätta bygga på.”

Känslomässigt och ekonomiskt involverad

För att sprida investeringsrisken deltar Buysse & Partners i olika sektorer och företag, både i Belgien och i Sydamerika. Varje anställd hos Buysse & Partners lägger sitt eget kapital på varje investering. “Därmed är vi inte bara känslomässigt, utan också ekonomiskt involverade. Vi har själva alla intressen av att se till att alla processer i de investerade bolagen går så snabbt och kostnadseffektivt som möjligt.” Det är ingen slump att inom de bolag där Buysse & Partners är aktieägare jämförs effektiva fakturapriser med de ursprungliga beräkningarna. “Genom att länka data kan du snabbt upptäcka, analysera och optimera avvikelser.”

Undrar du vad BrightAnalytics kan betyda för dig?