5 anledningar till varför företag väljer BrightAnalytics

Först vill vi tacka teamet på Exopen. Precis som vi såg de ett problem på marknaden och byggde en lösning för konsoliderad rapportering.

Är du redo att lära dig mer om BrightAnalytics som ett alternativ till Exopen?
Ta reda på det nedan!

5 skäl till varför företag väljer BrightAnalytics för sin ledningsrapportering

1. Gå bortom Excel

Exopen alternativ - djupgående analyser med BrightAnalytics

Vi vet alla att Excel är ett utmärkt verktyg på grund av dess flexibilitet när det kommer till snabba beräkningar. Den är dock inte byggd för ledningsrapportering. När komplexiteten i din organisation ökar eller manuellt arbete blir för mycket springer du snabbt in i Excels gränser.

Det är trots allt felbenäget, versionskontroll blir svårt (kom ihåg den filen som heter “report_v7_Final_v2”), bara en person kan komma åt filen vid en given tidpunkt, och du behöver ett gäng Excel-guider för att underhålla filen.

BrightAnalytics tror att framtiden för rapportering och konsolidering (och ja, till och med budgetering) kan göras i en värld utan Excel. I den molnbaserade BrightAnalytics -plattformen kan du konsultera dina figurer och instrumentpaneler i de vyer du vill – var som helst, när som helst. Du kan dela upp data till vilken dimension du vill fokusera på. Du kan borra ner till lägsta detaljnivå och till och med få tillgång till din digitala faktura.

2. Ett intuitivt och användarvänligt gränssnitt

Exopen alternativ - Intuitivt och användarvänligt gränssnitt för BrightAnalytics

Feedbacken vi får från vår breda kundbas är att vårt verktyg är lätt att använda, för användare med både finansiell och icke-finansiell bakgrund. På bara en halv dags träning kan du börja använda plattformen.

Det är enkelt att göra ändringar i struktur, mappningar, instrumentpaneler, användaråtkomst etc. Vi lägger nycklarna i dina händer, till skillnad från de klassiska BI-verktygen där eventuella ändringar måste göras av en intern eller extern specialist.

Låt dig inte luras, en användarvänlig produkt är inte helt enkelt. Verktyget BrightAnalytics har utvecklats under åren för att automatisera komplexa problem med bara några klick.

BrightAnalytics låter dig “skiva och tärna” zooma in på bokningsdetaljer och skannade fakturor. När IC-elimineringarna inte är på noll, erbjuder vi ett intercompany-matchningsverktyg, där du kan identifiera saknade poster inom några sekunder. Dagarna av att spendera timmar på att leta efter fel i ditt bokföringspaket är ett minne blott med BrightAnalytics .

3. Pålitlig och integrerad

Exopen alternativ - Automatiserad hälsokontroll av BrightAnalytics

BrightAnalytics ser till att data på plattformen alltid är 100 % kompatibel med källsystemet (bokföring, ERP eller CRM-paket). Detta görs genom en inbyggd hälsokontroll, som säkerställer att det inte finns några avvikelser mellan det som rapporteras och det som uppnåtts. Om du till exempel skapar ett nytt huvudbokskonto i ditt mjukvarupaket får du ett e-postmeddelande om att det måste mappas till rätt P&L-struktur.

Nämnde vi att vi ansluter till alla system (både molnbaserade och lokala)? För närvarande finns mer än 120 integrationer tillgängliga. Om ditt mjukvarupaket inte finns på den listan är vi stolta över att kunna skapa anslutningen inom några dagar – det är precis vad vi gör.

BrightAnalytics synkroniserar data mellan ditt källsystem och plattformen varje natt, så att du alltid har den senaste tillgängliga informationen framför dig. I stängningsperioder kanske du till och med vill göra detta flera gånger om dagen för att kontrollera det slutliga resultatet baserat på de senaste bokningarna. Tryck bara på “uppdatera”.

4. 360° rapportering, tillgänglig när som helst och var som helst

Exopen alternativ - 360° översikt över organisationen med BrightAnalytics

Affärstakten kommer inte att sakta ner, snarare tvärtom. Som sådan är det bäst att beväpna ditt företag med de verktyg som behövs för att fatta korrekta och snabba strategiska beslut, var som helst, när som helst.

Utöver vår ekonomimodul kan BrightAnalytics- lösningen även utökas med kassaflödesprognoser och operativa KPI:er. På så sätt får du en 360° överblick över din organisation. Vår kontantlösning består av å ena sidan klient & kund åldrande och å andra sidan kontantprognoser. När det gäller operativa KPI:er kan vi samverka med ERP, CRM och tidsregistreringssystem för att få insikt i marginaler, toppkunder, försäljningstrattar, fakturerbara timmar, projektinformation etc. beroende på typ av verksamhet.

5. Engagemang

Exopen alternativ - åtkomstkontroll med BrightAnalytics

En molnbaserad lösning erbjuder många fördelar. Den kanske största är engagemanget och ägandet du skapar inom din organisation. Med BrightAnalytics- plattformen kan du ge åtkomst till flera personer och begränsa vad de kan se.

“BrightAnalytics är redan mitt favoritverktyg, och jag har bara upptäckt toppen av isberget. Jag ser fram emot att ytterligare optimera våra rapporter.”
– Johan Ehlinger, Group Business Controller
Densiq logo

Vårt team är här för att ge dig personlig och enastående service.

 • Har du olika styrelseledamöter för var och en av dina juridiska personer?

  Ge dem tillgång till all data relaterad till deras affärsenhet.

 • Har du key account managers?

  Ge dem endast tillgång till var och en av sina egna kunder så att de kan följa upp baserat på utestående fakturor.

 • Har du styrelsemedlemmar?

  Ge dem tillgång till all data, men låt dem inte zooma in på någon speciell detaljnivå.

  Du kan ställa in begränsningar för vilken person/roll du vill.

  Det betyder att alla som kommer åt plattformen har en omedelbar 360°-vy av den data de är intresserad av. Det finns inte längre ett behov av att distribuera statiska Excel-rapporter som är föråldrade när du skickar dem.