"Den här programvaran gör mitt arbete så mycket enklare, vilket sparar mig otroligt mycket tid."

-Arild Nordrevoll, ekonomichef
Arild-Nordrevoll-Wolftech
"Verktyget ger oss användbar information om hur vi ska driva vår verksamhet och på grundval av vilken vi kan fatta välgrundade beslut."
- Arild Nordrevoll, ekonomichef

Moduler i bruk

Snabbväxande norskt start-up väljer smart och effektivt

Att förverkliga ambitiösa planer med begränsad personalstyrka är typiskt för nystartade företag Då är det bra att vara effektivt organiserad och ha rätt verktyg till stöd Arild Nordrevoll, ekonomichef på det norska företaget Wolftech Broadcast Solutions, har också funnit att detta är fallet Han är den enda i Wolftechs team som arbetar med finansiell rapportering Det här jobbet brukade ta mycket av hans tid, men idag har den tiden reducerats till ett minimum tack vare BrightAnalytics.

Det norska företaget Wolftech Broadcast Solutions utvecklar programvara för planering och samarbete för den professionella sändningsmarknaden. Några av företagets globala kunder är BBC, tyska RTL och amerikanska VICE Media Group.

“Eftersom vi är en liten organisation – med cirka 20 fast anställda och ett dussin konsulter – är jag ensam ansvarig för allt som har med ekonomi och administration att göra”, förklarar ekonomichef Arild Nordrevoll. “Därför måste jag kunna arbeta effektivt. Tidigare ägnade jag mycket tid åt att konsolidera Excel-kalkylblad från olika system och uppdatera våra rapporter varje månad, för att sedan kopiera dem till PowerPoint. Det var inte längre praktiskt genomförbart, så jag började leta efter ett rapportverktyg som skulle göra månadsbokslutet enklare för mig.”

När Arild letade efter ett bra verktyg på Internet fick han ett samtal från BrightAnalytics svenska kontor. BrightAnalytics har redan en hel del liknande nordiska företag i sin kundportfölj och de hörde av sig till Wolftech angående om de behövde hjälp med sin rapportering.

Enorma tidsbesparingar

“Jag blev genast entusiastisk när jag såg demot”, fortsätter Arild. “Vårt eget bokföringspaket hade också ett rapporteringsverktyg, men jag gillade verkligen BrightAnalytics användargränssnitt. Den här programvaran skulle kunna göra mitt arbete så mycket enklare, vilket skulle spara mig otroligt mycket tid. Fram till dess spenderade jag över en dag varje månad på att skapa rapporter. Nu var det bara en fråga om att skapa en anpassad rapport en gång, som kunde uppdateras automatiskt efter att siffrorna hade matats in.BrightAnalytics personal anpassade sig mycket lätt, var extremt lösningsorienterade och otroligt snabba på att svara på mina frågor. Ett annat avgörande skäl var prissättningen: Vi får ett mycket bra värde i utbyte mot vår investering. Dessutom är det faktum att BrightAnalytics prismodell är kopplad till ett företags omsättning mycket intressant, särskilt för ett ungt företag som vårt.”

Inte mycket senare inrättades och implementerades BrightAnalytics framgångsrikt hos Wolftech.“Vanligtvis tar det mycket längre tid att implementera sådan programvara. Men inte med BrightAnalytics.. Vi behövde inte ens träffas fysiskt för det: allt skedde virtuellt, inklusive den korta utbildning jag fick. De personer som jag kom i kontakt med hade stor sakkunskap och kunde svara på mina frågor direkt”, säger Arild. “Om de behövde fråga om något kom de med en lösning dagen efter.’’

Eftersom Wolftech Broadcast Solutions är en del av en större företagsgrupp, var BrightAnalytics tvungen att få ett godkännande från gruppens avdelning för IT-lösningar när det gäller säkerheten och skyddet av alla uppgifter som skulle behandlas i systemet. “Men BrightAnalytics klarade lätt alla säkerhetskontroller“, tillägger Arild.

Välgrundade beslut

Wolftech använder den finansiella modulen för månadsrapportering till ledningen och styrelsen. Dessutom är prognosverktyget också viktigt för Arild. “Jag brukade ägna mycket tid åt att försöka få fram de faktiska siffrorna, men idag tar jag bara uppgifterna från verktyget och kan lita fullt ut på dem. Vi har också börjat använda systemet för att spåra kunder: Jag kan se vilka kunder som ger oss den största omsättningen och den högsta bruttomarginalen, jämfört med kunder som vi investerar i snarare än tjänar på. Verktyget ger oss användbar information om hur vi ska driva vår verksamhet och på grundval av vilken vi kan fatta välgrundade beslut.”

logo flower

Fördelarna med BrightAnalytics enligt Wolftech Broadcast Solutions:

  • Mycket användarvänligt och intuitivt
  • Korrekt förhållande mellan pris och kvalitet
  • Snabb helpdesk och supporttjänster
  • Flexibel och lösningsorienterad personal
  • Skräddarsydd visuell rapportering

Undrar du vad BrightAnalytics kan göra för dig?

Wolftech logo

Om Wolftech Broadcast Solutions

Norska Wolftech Broadcast Solutions är ett dotterbolag till norska TV2 samt ett snabbväxande scaleup-företag som skapar planerings- och samarbetsprogram för medieföretag. Bland deras kunder finns ingen mindre än BBC, VICE Media Group och tyska RTL. Bakom kulisserna består scaleup-företaget av ett ganska litet team som arbetar på ett smart och effektivt sätt. Just nu använder ekonomichef Arild Nordrevoll BrightAnalytics för allt som har med finansiell rapportering att göra. Och det sparar honom definitivt mycket tid…