"BrightAnalytics lösning såg så bra ut att beslutet att samarbeta fattades nästan omedelbart."

-Maria Nilsson, ekonomichef
"På BrightAnalytics ser de problemet och löser det. De svarar snabbt och är alltid villiga att hjälpa till. "
- Maria Nilsson, ekonomichef

Integrationer i bruk

Moduler i bruk

Rapportering från olika dimensioner: det behöver inte vara svårt.

Byte till ett nytt system eller ett effektivare verktyg: det behöver inte alltid kräva mycket tid och energi. Det är vad Maria Nilsson, ekonomichef på S-Group Solutions, upptäckte när hon bestämde sig för att förlita sig på BrightAnalytics för företagets finansiella rapportering. Sedan dess har företaget insyn i realtid i alla siffror. En frisk fläkt.

När BrightAnalytics först kontaktade Maria Nilsson, ekonomichef på S-Group Solutions, hade företaget just förvärvats av en ny ägare och var mitt uppe i övergången till ett nytt ERP-system. “Övergången till det nya systemet tog mycket tid. Det fanns inget utrymme för att arbeta med rapportering samtidigt”, säger Maria. “Jag bad BrightAnalytics att återkomma till mig under hösten. Och det gjorde de. Vid perfekt tidpunkt: behovet av ett nytt, effektivare sätt att rapportera var större än någonsin.”

Beslutade nästan omedelbart

Fram till dess hade de alltid exporterat data från ERP-systemet till Excel hos S-Group Solutions för att börja redigera data manuellt. Det var arbets- och tidskrävande, och Maria kunde bara rapportera siffrorna en gång i månaden. Insikt i realtid saknades. “När BrightAnalytics presenterade sin lösning för oss blev jag omedelbart övertygad. Inköpet och bytet av ERP-systemet hade tagit mycket tid och energi. BrightAnalytics plug-and-play-lösning såg så bra ut att beslutet att samarbeta fattades nästan omedelbart. Jag talade visserligen med ett systerföretag som hade en liknande lösning, men den kunde bara kopplas till ett specifikt ERP-system. Efter att jag konsulterat vår revisor och jämfört priserna valde vi BrightAnalytics.” 

Maria lade särskilt märke till att siffrorna kunde ses från olika vinklar och dimensioner i BrightAnalytics-plattformen: för hela företaget, per typ av omsättning, per avdelning eller kund … “Vi arbetar lite annorlunda än andra företag: vi tittar inte på omsättningen per kund, utan per typ av omsättning. Tänk till exempel på omsättningen för licenser (med olika typer under), för underhåll, för konsulttjänster. Det krävdes en del arbete för att ställa in detta i vårt nya ERP-system, men hos BrightAnalytics var det lätt att göra. Dessutom finns det en uppdatering varje kväll, man kan göra manuella uppdateringar och på så sätt alltid ha siffror i realtid“, fortsätter hon.

En dag vunnen varje månad

I dag använder Maria särskilt modulen för finansiell rapportering, bland annat för att rapportera månadsresultat och månadsbokslut. “Det är fantastiskt att detta nu kan göras så enkelt. Jag tror att vi vinner minst en hel dags arbetstid varje månad. Vår VD kan dessutom själv titta på siffrorna, så han är inte beroende av mig för detta.” Cheferna för konsulterna och försäljningsavdelningen har också direkt tillgång. “Eftersom det fungerar så intuitivt behöver folk inte mycket förklaring. De är snabbt igång med det. Ibland till och med för snabbt”, skrattar Maria, “då dyker det upp frågor eftersom jag fortfarande måste göra vissa justeringar av siffrorna. Men det tyder på att de gillar att använda möjligheten att själva slå upp saker och ting.”

Var det lätt att ansluta till S-Group Solutions ERP-system? Hon skakar på huvudet. “Det var dock inte på grund av BrightAnalytics. Det fantastiska är att de löste det. Jag behövde inte göra någonting. På BrightAnalytics ser de problemet och löser det. Jag tycker att det är fantastiskt. Deras service är också fantastisk. De svarar snabbt och är alltid villiga att hjälpa till. Jag är imponerad.”

Nästa steg: verksamhetsrapportering

Efter bara sex månaders arbete med BrightAnalytics är Maria så entusiastisk att hon tog initiativ till att även prata om möjligheterna med verksamhetsmodulen. “Med den vill vi kunna hantera och övervaka vår försäljningsavdelning bättre. Tänk till exempel på siffrorna per konsult osv, kanske kan vi också ansluta till våra CRM-system för att få insikt i projekt i pipeline. På så sätt kan vi lättare förutse vår årliga omsättning. Jag ser fram emot att upptäcka ytterligare möjligheter med programvaran.”

logo flower

Fördelarna med BrightAnalytics enligt S-GROUP Solutions:

  • Insikter om siffrorna i realtid tack vare dagliga uppdateringar.
  • Manuella uppdateringar är möjliga
  • En dag besparad varje månad
  • Insikter i siffrorna från olika dimensioner
  • Intuitivt system
  • Serviceminded och lösningsorienterat team

Undrar du vad BrightAnalytics kan göra för dig?

S-Group_Logotyp

Om S-GROUP Solutions

S-GROUP Solutions är ett svenskt produktföretag som specialiserat sig på att utveckla affärsorienterade IT-lösningar för svenska kommuner, vatten- och avloppsorganisationer och Lantmäteriet. Deras egenutvecklade produkt GEOSECMA för ArcGIS är nödvändig för mer än hälften av de svenska kommunerna. Den är baserad på världens mest använda GIS-plattform – Esri Inc:s ArcGIS.

 S-GROUP Solutions är en del av Addnode Group. Addnode Group är en företagsgrupp som förvärvar, driver och utvecklar banbrytande företag som digitaliserar samhället, med visionen att tillhandahålla teknik för en hållbar framtid.