Det finns mycket utrymme för att anpassa saker. För mig är det styrkan med BrightAnalytics.

-Tom Lokermans, Ekonomichef
"Det grundläggande finansiella rapporteringspaketet är extremt omfattande. Vi behövde knappt justera eller lägga till något."
- Tom Lokermans, Ekonomichef

Integrationer i bruk

Moduler i bruk

KPI:er och ekonomisk prestanda transparent med en plattform

Kunskapsföretaget Quality by Design (QBD) har sedan en tid tillbaka använt olika verktyg för att övervaka driften av sina supporttjänster. Lyckligtvis kan de lita på att BrightAnalytics länkar all information från dessa olika system till en enda plattform. Med bara några klick kan de kartlägga inte bara den ekonomiska situationen, utan även de föreslagna KPI:erna.

“Om någon av våra kunder har en idé om en ny produkt vägleder vi dem mot dess effektiva produktion”, börjar Tom Lokermans, CFO, förklara. “Vi integrerar kvalitetstänkande redan från början av produktionsprocessen. Vi validerar även verktyg och stödjer kunder i ISO-projekt. Vi har cirka 200 anställda för detta ändamål, varav 125 i Belgien.”

Flera verktyg, en plattform

Quality by Design investerade redan för ett tag sedan i verktyg för att objektifiera och övervaka driften av olika avdelningar. “Vi har ett verktyg för HR som ger insikt i vår rekryteringsprocess till exempel. Men det finns också ett system för försäljningsavdelningen och så finns det såklart även den ekonomiska rapporteringen. Det verkade vara effektivt för oss att kombinera allt det på en plattform och för att på så sätt förenkla rapporteringen och göra den mer transparent.”

Företaget gick på jakt efter ett bra rapporteringsverktyg. “Det kunde dock inte kosta oss en förmögenhet och vi ville inte heller ha ständiga vidareutvecklingskostnader. Vi experimenterade med ett antal paket, men utan större framgång”, fortsätter Tom.

På rekommendation av deras skatteexperter vände sig QBD till BrightAnalytics. “Och där hittade vi det vi letade efter. Vi kan nu utföra all vår rapportering med en och samma plattform. Vi har en snabb och korrekt överblick över vår ekonomiska situation och över ett antal nyckeltal inom olika avdelningar. BrightAnalytics-länkar de olika verktygen med varandra. Tiden för att dra många olika rapporter är förbi.”

Anpassning på ett enkelt sätt

För finansiell rapportering använder QBD det grundläggande BrightAnalytics-paketet, som Tom säger redan är mycket omfattande. “Man kan göra oerhört mycket med det. Efter att ha uppdaterat siffrorna på natten ger systemet oss en överblick över våra dotterbolags ekonomiska resultat följande morgon. Vi kan konsolidera dem eller se dem separat, ställa in perioder och så vidare, och allt det på ett enkelt sätt. Vi har knappt lagt till eller ändrat något för det här avsnittet.”

Rapportering av KPI:er för olika avdelningar innebar mer anpassning. “Lyckligtvis var det väldigt enkelt. Det är ett användarvänligt system, och det finns mycket utrymme att anpassa saker. För mig är det styrkan med BrightAnalytics. Jag tror att en ytterligare fördel är att inte bara vi, utan avdelningarna själva kan också komma åt systemet. Vi kan enkelt skapa roller och bestämma vem som har tillgång till vad. Mycket bekvämt!”

logo flower

Fördelarna med BrightAnalytics enligt Quality by Design:

  • Omfattande och starkt grundläggande paket för finansiell rapportering
  • Användarvänlig plattform
  • Mycket utrymme för anpassning
  • Möjlighet att bestämma vem som får tillgång till vad

Är du nyfiken på vad BrightAnalytics kan betyda?