Vi kan köra applikationen med sinnesro. BrightAnalytics övervakar om allt går bra.

-Sam Blanckaert, Manager Finance & IT
"Våra siffror kan konsulteras när som helst. En internetanslutning och ett lösenord räcker."
- Sam Blanckaert, Manager Finance & IT

Moduler i bruk

Ta rätt försäljningsbeslut med en knapptryckning

Alla som gillar att njuta av en chokladfigur på Sinterklaas eller påsk har utan tvekan redan blivit introducerad till det västflamländska Libeert . Detta familjeföretag från Komen har sålt chokladprodukter över hela världen i cirka 100 år. Eftersom operativ rapportering blev en ökande försäljningsutmaning, valde Libeert BrightAnalytics.

“För ungefär två år sedan kunde vi inte längre ignorera det: vi var tvungna att hitta ett sätt att närma oss verksamhetsrapporterna för vår försäljning mer effektivt”, inleder Sam Blanckaert, chef för finans & IT. ”Att göra chokladfigurer har varit vår specialitet i 100 år. Idag marknadsför vi även surfplattor och praliner. Och det i Belgien såväl som runt om i världen. Men att fatta försäljningsbeslut var ofta krångligt. Vårt affärssystem var rikt på data, men vi saknade ett bra rapporteringsverktyg och tydlig kommunikation om siffror.”

Knappast någon tid att investera

Efter en grundlig marknadsundersökning valde Libeert BrightAnalytics. ”Många system visade sig inte vara redo att användas, komplicerade och ändå dyra. BrightAnalytics sa till oss: “Skapa data, säg vad du vill ha när det gäller rapportering, så ser vi till att det fungerar.” De tog fullt ansvar för utvecklingen av rapporterna. De tog vår data från SAP, lade den på sina servrar och använde den för att skapa rapporter som är tillgängliga för hela företaget. Vi behövde inte investera mycket tid i det själva.”

Libeerts data laddas upp av BrightAnalytics varje natt. Som ett resultat kan företaget följa försäljningsutvecklingen varje dag, på kund-, marknads- och produktnivå. Även om det fortfarande är en IT-transaktion är Sam inte orolig. “Vi kan övervaka perfekt om inget har gått fel. Det har aldrig hänt tidigare, men skulle det hända vet vi att vi är omedelbart informerade och kan agera snabbt. BrightAnalytics övervakar också detta. Så vi kan köra applikationen med sinnesro.”

Daglig inblick i resultat- och balansräkning

Kort efter valde Libeert också BrightAnalytics på ekonomisk nivå. ”Vi brukade arbeta i Excel. Idag har vi, tack vare ekonomimodulen, daglig insyn i vår resultat- och balansräkning. Systemet visar våra siffror på ett för oss bekvämt sätt. Eftersom det också är grafiskt starkt ser rapporterna snygga och tilltalande ut. Att rapportera till ledningen har genast blivit mycket enklare. Vi avslöjar snabbt smärtpunkter på våra olika avdelningar och efter samråd anpassar vi vid behov.”

Olika avdelningar, ett språk

Att BrightAnalytics-verktyget fungerar via molnet är en fördel för Sam. ”På detta sätt kan våra siffror konsulteras när som helst. En internetanslutning och ett lösenord räcker. Vi kan också sätta upp behörigheter perfekt, och därmed bestämma vem som kan se vad. Som ett resultat har ekonomi och rapportering nu blivit ett delat ansvar. Sedan dess har det inte bara gått blixtsnabbt att göra vår prestation transparent, vi talar också alla samma språk när det kommer till siffror.”

logo flower

Fördelarna med BrightAnalytics enligt Libeert:

  • Användarvänlig och redo att användas
  • Tillgängliga rapporter över hela företaget
  • Insikt i försäljning på kund-, marknads- och produktnivå
  • Daglig bild av resultat- och balansräkning
  • Grafiskt stark och attraktiv

Nyfiken på vad BrightAnalytics kan göra för dig?