På BrightAnalytics finns det människor bakom verksamheten. De är tillgängliga och kommunicerar vad de gör. Detta skapar lugn och förtroende.

-Gita Van den Boer, VD & Co-founder Chalo
"Vi har stora ambitioner. Att kunna följa siffror och budget är ett måste för att vi ska kunna ge riktning åt företaget."
- Gita Van den Boer, VD & Co-founder Chalo

Moduler i bruk

Gå in i en ambitiös framtid med BrightAnalytics som din kompass

När den indiskt födda Gita reste till rötternas land för volontärarbete för första gången vid 30 års ålder upptäckte hon den nu berömda chai latten: ett svart te med örter och mjölk. Hon gillade drinken så mycket att hon, när hon kom hem, gjorde om den till en affärsplan. Tillsammans med sin partner, som stod på gränsen till tillväxt och professionalisering med sitt handelsföretag, Beanworks Seeds and Grains, inom ekologiska spannmål, frön och baljväxter, grundade hon Chalo . Fem år senare har båda företagen en konsoliderad omsättning på cirka 18 miljoner euro. Det säger sig självt att detta även omfattar professionell och frekvent ekonomisk och operativ rapportering.

Under varumärket Chalo inspirerar Gita Van den Boer och hennes partner Peter Goethals människor att äta annorlunda, med läckra produkter och ingredienser från andra klimat och kulturer. Tillsammans med systerbolaget och handelshuset Beanworks Seeds & Grains köper de baljväxter, spannmål, frön och superfoods i bulk från hela världen, för att sälja dem till den europeiska livsmedelsindustrin.

– Redan från starten av våra företag drömde Peter och jag om att rapportera ofta, inleder Gita entusiastiskt. ”Siffror skulle hjälpa oss att styra verksamheten och växa ytterligare.” Men så länge de inte själva anlitade en revisor var de tvungna att förlita sig på en extern revisor. ”Det hade sina nackdelar: vi var beroende, och siffrorna levererades i statisk form. Vi ville ha mer. Vi har trots allt stora ambitioner. Att kunna budgetera och kontinuerligt övervaka siffrorna är ett måste för oss, för att ge företaget vägledning.”

Tillgänglig, tillgänglig och pålitlig

Efter att Gita och Peter först gick med ett annat verktyg, hamnade de så småningom med BrightAnalytics. ”Från det allra första mötet med BrightAnalytics gick allt smidigt. Vår kommersiella kontaktperson gjorde ett förstklassigt jobb med förväntningshantering. Han berättade för oss vilka alternativen var, hur lång tid varje steg skulle ta och levererade också sina löften. Jag vet hur exceptionellt det är inom IT: du blir ofta besviken efter det inledande mötet för att du hamnar hos andra anställda som inte fick till den funktionella analysen rätt, vilket lämnar kommunikationsluckor.”

På BrightAnalytics var det allt annat än det, säger Gita. ”Det finns människor bakom företaget. De är tillgängliga, tillgängliga och kommunicerar om vad de gör. Det är så man gör det idag. Det skapar lugn och förtroende. Nu vet vi: om det någon gång är något så löser vi det för.” Att implementeringen också gick smidigt ser hon som en ytterligare fördel. ”Vi tog strukturen från vår P&L och implementerade vår kartläggning över det.”

Fungerar och sänker tröskeln

Samtidigt har Gita BrightAnalytics öppet när som helst, var som helst. ”Systemet är kontinuerligt uppdaterat, utan att vi behöver ingripa manuellt. Varje dag har jag en interimsstatus på all data som är viktig för oss för varje företag. Det är också lätt att spåra redovisningsfel. När det gäller budgetering, vi kan prova, spela och testa scenarier. Detta gör budgetering fungerande och tröskeln för att komma igång är mindre hög.”

Nästa steg för Chalo är att använda BrightAnalytics för operativ rapportering också. ”Vi kommer att organisera vårt CRM på ett sådant sätt att våra KPI:er automatiskt rullar ut från BrightAnalytics. Tydligt, professionellt och flexibelt och på ett enhetligt sätt för våra två företag, som trots allt är väsentligt olika ekonomiskt sett. struktur och styrmekanism.”

Kontinuerlig mätning, övervakning och justering

Företagets redovisningsavdelning sköts också av Gita, med hjälp av BrightAnalytics. Dessutom har anställda med en ekonomisk eller administrativ roll ofta sin egen åtkomst – var och en med sin behörighet och begränsad eller ingen åtkomst – så att de kan kontrollera ekonomiska eller administrativa uppgifter. ”Förut kunde vi inte hålla ett öga på de här sakerna. Vi var på ett fartyg, vi seglade, men vi såg ingenting”, säger Gita. ”Nu kan vi styra: kontinuerligt mäta, övervaka och justera företagets mål. Det har bokstavligen tagit oss dit vi är idag. Det faktum att detta är möjligt ger mig sinnesro.”

logo flower

Fördelarna med BrightAnalytics enligt Chalo:

  • Utmärkt service och bemötande av förväntningar
  • Tillgängligt och nåbart team
  • Smidigt genomförande
  • Lätt att budgetera
  • Inga manuella ingrepp krävs
  • Enhetlig rapportering för flera företag

Är du nyfiken på vad BrightAnalytics kan betyda?